BUS INDOOR ADVERTISING

Početna

BUS INDOOR ADVERTISING

BUS INDOOR
OGLAŠAVANJE

Oglašavanje u vozilu gradskog prevoza pruža jasnu marketinšku poruku bez distrakcije ostalih medija. Putnik je koncentrisan tokom vožnje na vašu reklamu, te na taj način ona ostaje mnogo duže u njegovom pamćenju. Usluga obuhvata postavljanje reklama različitog formata, na specifičnim mjestima unutar vozila, kao što su sjedalice, pod, plafon, stakla.

BUS Indoor Advertising najčešće se koristi kao dodatni podsjetnik na već viđenu poruku kroz druge kanale komunikacije (novine, tv, internet, bilboard, citylight…) te najbolje efekte daju kao sastavni dio pomenutog media miksa. Usluga obuhvata postavljanje reklama različitog formata, na specifičnim mjestima unutar vozila, kao što su sjedalice, pod, plafon, stakla. Na ovaj način vašu reklamnu poruku je moguće predstaviti na dvije glavne vrste indoor formata:

HORIZONTALNI PLAKATI BACKLIGHT

HST Horizontalni plakati backlight u formatu 60x30cm smješteni su iznad prozora i omogućavaju da vaša kampanja dopre do velikog broja putnika dnevno. Naročito vidljivi putnicima koji stoje jer se nalazi u ravni sa direktnim pogledom čovjeka prosječne visine.

VERTIKALNI PLAKATI BACKLIGHT

HBL Vertikalni plakati backlight u formatima 50x80cm koji se obično nalaze na centralnim pozicijama unutar vozila. Potpuno ih je nemoguće ignorisati, jer su najveći oglašivački format u enterijeru vozila. Savršen način za targetiranje aktivnih gradskih putnika.

NALJEPNICE NA SJEDIŠTIMA

U različitim formatima moguće je izraditi naljepnice na kojima se nalazi vaša marketinška poruka. Veoma sugestivan vid reklame jer se reklama nalazi na poleđini sjedišta dok putnik koji sjedi iza ima direktan pogled na nju.

SPECIAL INDOOR BRANDING

Podrazumijeva uslugu koja obuhvata kompletno brendiranje unutrašnjosti vozila, odnosno sve pozicije i formati unutar vozila su u službi vaše promotivne kampanje. Ovakav vid prezentacije vaše usluge ili proizvoda obezbjeđuje apsolutnu fokusiranost svih putnika na poruku.

ZAKUP DNEVNE VOŽNJE

Nudimo mogućnost zakupa dnevne vožnje u vozilu JGS. U cijenu je uračunata besplatna vožnja za sve putnike koji tog dana uđu i voze se zakupljenim i označenim vozilom JGS. Za realizaciju ove aktivnosti obavezno je izvršiti outdoor i/ili indoor brendiranje vozila javnog gradskog prevoza.

PROMOCIJE TOKOM VOŽNJE

Organizacija promocija tokom vožnje ili na određenoj lokaciji, unutar ili ispred brendiranih vozila daje mogućnost komunikacije sa ciljnim grupama podjelom različitih materijala (semplinga, lifleta, poklona), prezentovanjem određenog proizvoda ili usluge, ili organizovanjem drugih aktivnosti. Moguće je vezivanje promocija za određeni vremenski interval, vezivanje za lokaciju ili liniju vozila.

Hanger(visilica)

Hanger može imati sampling proizvod, a može biti u vidu printane reklame na kojoj se nalazi vaša promotivna poruka. Svakako se kombinacija visilice i semplinga pokazala kao odličan način za promociju mnogih novih proizvoda, ali i podsjećanje na postojeće. Sve putnike možete obradovati poklanjanjem uzorka proizvoda, te na taj način obezbjediti lojalne kupce.

Baloni

Mnoge kompanije koriste balone u marketinške svrhe, naročito kada se želi predstaviti novi proizvod, ili se proslavlja neki jubilej. Baloni jednostavno privlače pažnju, imaju pozitivnu simboliku, i daju posebnu, prijatnu atmosferu u unutrašnjosti vozila koja ostavlja dugotrajan utisak kod putnika.

REALIZACIJA OSMIŠLJENOG PROGRAMA

Slično kao kod zakupa dnevne vožnje,nudimo mogućnost da se vozilo JGS iznajmi i kreće unaprijed dogovorenom rutom, koja može u potpunosti da odskače od redovne linije kretanja vozila. Vozilo može imati kružnu liniju kretanja, moguće jeorganizovati „mini-party“, radionicu ili predavanje, dijeliti reklamne uzorke, itd. Zarealizaciju ove aktivnosti obavezno je izvršiti outdoor i/ili indoor brendiranje vozila JGS.

WIFI

Nudimo mogućnost postavljanja WiFi uređaja unutar vozila JGS za besplatan internet i razmjenu multimedijalnih sadržaja sa korisnicima JGS. Za realizaciju ove aktivnosti obavezno je izvršiti indoor brendiranje vozila ili zakup najmanje 5 indoor reklamnih plakata unutar vozila JGS.